Google’a Reklam Vermeden Önce Bunları Bilmelisiniz

Google reklamları geçtiğimiz son 5 yıl içinde inanılmaz önem kazanmış durumda. Hem firmalar hem de kişisel sayfalar bile reklamlarını yapabilmek ve ilk ulaşılan olabilmek için Google Adwords üzerinden reklam veriyorlar. Fakat işin bazı önemli noktaları var ki doğru şekilde yapmazsanız hem naktinizi hem de zamanınızı boşa harcamış olabilirsiniz.

Firmalar doğru google reklamını yapabilmek için alanında uzman birey ve şirketlerle çalışarak yatırdığı reklam ücretinin getirisini en yüksek şekilde almak istiyorlar. Fakat bu süreçte reklam verilerinizi ve geri dönüşleri sıkı takip etmelisiniz. En önemlisi ise belirlediğiniz reklam kriterleri ile yaptığınız çalışmanın sonunda KPI (Başarı kriteri) ile çalışmanızı ölçümleyerek ne kadar ücret yatırıp ne kadar yarar sağladığınız gibi sonuçları değerlendirmelisiniz.

Kullanacağınız keywords (anahtar kelimeleri) doğru seçin:

Çalışmanızın başarılı olabilmesi için ilk adım doğru anahtar kelime seçimidir. Firmanızla ve yaptığınız işle ilgili en alakalı kelimeleri saf bir şekilde bulmalısınız. Uzun olmayacak şekilde kısa ve öz kelimeler olmalılar. Bunun dışında kendinizi sınırlamamalısınız, örneğin bir İzmir’de bir ayakkabı firmasısınız ve sadece İzmir’i ve ilçelerini içeren kelimeler kullanmak yerine tüm türkiyeyi kapsayacak şekilde seçimler yapmalısınız. Sonuç olarak Türkiye’nin heryerinden alıcılar sayfasınza ulaşarak sipariş etmek isteyebilir.

Reklam metinlerini kelime ve müşteri odaklı yazın:

Google’ın önerdiği gibi sadece bir tane değil en az üç tane farklı reklam metni kullanmalısınız. Ek olarak belirlediğiniz tüm kelimeler için aynı reklam metinlerinde değil farklı farklı seçenekleri kullanmalısınız. Bu şekilde hem Google kalite puanınızı yükseltecek hem de müşterileriniz reklamlarınızı daha fazla tıklayacaktır.

Tekliflendirme stratejisini doğru belirleyin:

Google’a sunacağınız tekliflerin ölçülü olması çok önemlidir. Çünkü ortalamadan çok düşük bir teklif sunarsanız reklamınız gösterilmez. Diğer yandan, çok yüksek bir teklif sunarsanız veya otomatik teklif sunarsanız, bu sefer gereksiz harcama yapmış olursunuz. Her zaman için rakip tekliflerin ortalamasını takip edin ve sizi zirveye taşıyacak en uygun teklifi vermeye çalışın.